Cе-Серија

/Cе-Серија
Cе-Серија 2017-10-14T10:40:42+00:00

Ce-Серија
Лесно и Сигурно до високи Перформанси.

Превземете го PDF Документот за Сите Ce-Серија Производи Превземи

Ce-Серијата претставува идеално решение за операторите кои испорачуваат температурно чувствителен товар со мали возила.
Постојат четири модели на уреди кои одговараат на возила со тела до 34 m3.
Секој модел од гамата нуди супериорна флексибилност не само во однос на својот претходник, туку и во однос на било кој од неговите конкуренти.
Ce-Серијата е совршено прилагодена за ригорозните барања на повеќекратната дистрибуција, дури и кога температурата надвор достигнува екстремни високи и ниски вредности. Побрзото симнување на температурата значи побрзо прилоагодување при отворање на вратите и подобра заштита на товарот. Контролерот во кабината овозможува лесно и безгрешно работење.

 • Еволуција, експертиза и сигурност
 • Исклучителни перформанси
 • Екстремна температурна способност
 • Лесен за користење, сервисирање и поправка

Ново во гамата: C-450e, дизајниран за подобри перформанси поради

 • Зголемување на побарувачката за поголеми комбиња и боксови
 • Побрзо симнување на температура
 • Поголем проток на воздух
 • Поголем капацитет
 • Висок капацитет на кондензација
 • Лесен и компактен дизајн на кондензаторот
 • Намалена тежина, намалено полнење на Фреон
 • Зголемена ефикасност и одржливост
 • Зголемени грејни перформанси
 • Погоден за екстремни амбиентални услови

Превземете го PDF Документот за Сите Ce-Серија Производи Превземи

Преглед на производот

Целосно нов Ce Smart Reefer (CSR) кабински контролер

Од гледна точка на операторот, интерфејсот на системот за ладење мора да биде интуитивен и информативен. Термо Кинг го дизајнираше новиот, CSR-кабински контролер за да ги исполни овие критериуми додека е и доволно паметен за самиот да ги оптимизира перформансите на единицата и да обезбеди целосна заштита на товарот.

Карактеристики

 • Издржлив и сигурен при екстремни температури до 75ºC
 • Компактен и user friendly
 • Флексибилен и модуларен
 • Интелигентен Микропроцесор
 • Екран заштитен од влага
 • Благ старт за да го намали оптоварувањето на батеријата и да го продолжи животниот век на компресорот
 • "Limp home" функција за да овозможи работење без пристап до екран
 • Дискретен дизајн за комплементирање на контролната табла на возилото

Функции

 • Целосно прилагодлив опсег на подесување од 22ºC до -32ºC
  (R404A)
 • Целосно прилагодлив опсег на подесување од 22°C до -10°C
  (R134a + Одмрзнување)
 • Целосно прилагодлив опсег на подесување од 22°C до 0°C
  (R134a)
 • Симболи за топлина, ладење и одмрзнување
 • Лесно разбирливи симболи и кодови на аларми
 • Рачно и автоматско одмрзнување
 • Можност за снимање на оперативните времиња
 • Проверка на напонот на батеријата
 • Опционален комплет за монтирање на таблата за CSR

Превземете го PDF Документот за Сите Ce-Серија Производи Превземи

Упатство за избор на единица

Горенаведената табела е водич за избор на вискиот уред од новата Серија кој ќе одговара на вашата потреба. Овие бројки се за максимални работни простори, пресметани при работа на пат, со брзина на компресорот 2400 rpm и температура на околината 30°C / 40°C. Препораките се засновани на претходно оладен товари и К вредност од 0,35W / m2K се користи за замрзната стока (-20°C) и 0,5W / m2K за свежи производи (0°C и + 6°C) за циклус на дистрибуција од 8 часа. Препораките не се гаранција за перформанси, бидејќи постојат многу варијабли кои треба да се земат во предвид. Контактирајте го вашиот Thermo King дилер за повеќе информации.

Превземете го PDF Документот за Сите Ce-Серија Производи Превземи